Nareszcie powrót do normalności, kiedy człowiek ma za dużo wolnego to zdecydowanie nie służy to jego samodyscyplinie i zorganizowaniu stąd moja radość z powrotu do rytmu studia-praca-weekendy :) Nie wiem jak u Was ale u mnie im więcej zajęć tym lepsza organizacja czasu. Dzisiaj będzie o sałatce tudzież surówce jak kto woli (mnie osobiście bardziej pasuje wersja numer 2. dlatego też w dalszej części notki właśnie słowem surówka będę się posługiwać :) ). Ta surówka jest już kultowa i doczekała się ogromnej liczby przepisów, który to każdy z osobna zapewnia, że to właśnie on jest najlepszy, najbardziej sprawdzony i najpyszniejszy ;) Prawada jest taka, że to właśnie MÓJ jest NAJLEPSZY, NAJPYSZNIEJSZY I NAJBARDZIEJ SPRAWDZONY :) niedowiarkom i tym co mi wierzą polecam ten przepis po stokroć i zachęcam do wypróbowania, bo jest naprawdę pyszny! Co więcej! Może posłużyć nie tylko jako dodatek do tradycyjnego obiadu ale również świetne dopełnienie domowego hamburgera lub hot-doga :) POLECAM!! :)
Składniki:
1/4 główki białej kapusty startej na grubych oczkach
2 marchewki starte na grubych oczkach
1 mała cebula pokrojona w drobniutką kostkę
Sos:
4 łyżki majonezu
4 łyżki mleka
1 łyżeczka tartego chrzanu
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz, odrobina cukru do smaku
Składniki sosu połączyć ze sobą, doprawić przyprawami. Wlać do warzyw, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na min.2h
Surówka najlepsza jest na drugi dzień, gdy odstoi swoje w lodówce i najdzie smakiem sosu :)
Mniam! Lubię tą surówkę, ale sama jeszcze nie robiłam :P
OdpowiedzUsuńno widzisz to tak jak ja!
Usuńprzez długi czas się nią zachwycałam ale jakoś nie było mi po drodze żeby ją przyrządzić :) na szczęście wreszcie zebrałam się w sobie i nie żałuję! Polecam skusić się i zrobić ją właśnie z mojego przepisu :)
Ma się rozumieć, że twój jest najlepszy :-)
OdpowiedzUsuńpodstawą sosu jest ocet jabłkowy,który nadaje sałatce specyficzny smak ((brak!)
OdpowiedzUsuń