Kasza z warzywami powstała na potrzeby szybkiego obiadu. Z racji, że z moim M. nie jesteśmy fanami gotowanych ziemniaków w sensie takich z wody bo cała reszta
ziemniaczanych przetworów jest bliska naszym sercom!) postanowiłam do obiadu podać warzywa na patelnię pech chciał, że miałam tylko 1/2 opakowania musiałam więc pokombinować jak je cudownie rozmnożyć! :) Padło na kaszę. Efekt? Bardzo ciekawy i smaczny dlatego podrzucam wszystkim, którzy szukają zdrowych dodatków do obiadowego mięska lub ryby.
Składniki:
1/2 szklanki kaszy gryczanej niepalonej
woda do ugotowania kaszy
1/2 opakowania warzyw na patelnię bez ziemniaków
sól, pieprz do smaku
Kaszę przepłukać wodą, ugotować do miękkości.
Warzywa na patelnię poddusić na niewielkim ilości oleju.
Kaszę dodać do warzyw, wymieszać, doprawić do smaku.
Lubię kasze z warzywami, wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń