piątek, 20 stycznia 2017

Surówka z kapusty kiszonej z majonezem i koperkiem

Przepis na tę surówkę mam od mojej Kochanej Teściowej osobiście stwierdzam, że wśród
tworzenia surówek nie ma ona sobie równych! Każda surówka z pod jej ręki to majstersztyk! Obłędne w smaku, proste w wykonaniu po prostu genialne! Tak samo jest również z surówką, na którą przepis poniżej. Niby kapusta kiszona a smak zupełnie odkrywczy! Dla mnie bomba polecam Wam wypróbować patent na nową surówką z kiszonej kapusty.

Składniki:
250g kiszonej kapusty
1 duża marchewka
2 duże jabłka
1 łyżka posiekanego koperku (może być mrożony)
1 łyżka majonezu
sól, pieprz do smaku

Jeśli kapusta jest z domowego kiszenia i jest bardzo kwaśna można ja lekko przepłukać.
Kapustę drobno pokroić. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, podobnie uczynić z jabłkami. Całość wymieszać, doprawić koperkiem, majonezem i przyprawami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly