Składniki:
1kg skrzydełek
1 mały słoiczek majonezu
1 szkl. pikantnego ketchupu
1/2 dużego jogurtu greckiego
4 ząbki czosnku
przyprawa do kurczaka
Skrzydełka umyć i osuszyć. Natrzeć przyprawą do kurczaka. Przygotować sos: majonez, ketchup i jogurt wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ponownie wymieszać. Każde skrzydełko zamoczyć w sosie i ułożyć najlepiej w plastikowym pojemniku, jeśli po "umoczeniu" wszystkich skrzydełek zostanie trochę sosu, można go polać po wierzchu. Tak przygotowane skrzydełka odstawić na kilka godzin do lodówki. Piec na grillu aż widelec łatwo będzie wchodził w skrzydełko (ok.25min).
No na pewno pyszne i przepyszne zdjęcie, chociaż nie jest aż taki eksperyment ;-)
OdpowiedzUsuń