
Składniki (na 4porcje)
1 duży jogurt grecki
2 kiwi
1 i 1/2 pomarańczy
1 gruszka
4 łyżeczki suszonej żurawiny
20 kulek winogron
50g gorzkiej czekolady (1/2 tabliczki)
kilka łyżek miodu
Gruszkę obrać, pokroić w kostkę, ułożyć na dnie miseczki.
Położyć łyżkę jogurtu polać miodem.
Winogrona przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć na jogurt.
Pomarańcze obrać, pokroić w kostkę wyłożyć na winogrona.
zetrzeć czekoladą.
Przykryć jogurtem greckim, zatrzeć czekoladę, posypać żurawiną.
Na wierzch ułożyć pokrojone w półplasterki kiwi.
Schłodzić 30minut w lodówce :)
Mnie wsadzają do paszczy śledzia w zalewie octowej :-D
OdpowiedzUsuńfajny starter na przyjęcie wiosenne !!! można podawać na komunię bądź chrzciny
OdpowiedzUsuń