
Ciacho mimo, że trzywarstwowe to jest banalnie proste i generalnie dość szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakuje mocno schłodzone więc radze upiec je dzień wcześniej a na noc pozostawić w lodówce.
Składniki:
Ciasto kruche
2 szkl.
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szkl. cukru
1/2 margaryny
2 jajka
1 żółtko
Masa budyniowa
1l mleka
3 budynie czekoladowe + 5 łyżek cukru
Masa serowa
1/2 kostki margaryny
1/2szkl. cukru
4 serki waniliowe homogenizowane
3 jajka
1 białko
budyń śmietankowy
Dodatkowo:
Polewa czekoladowa
wiórki kokosowe
Ze składników na ciasto zagnieść ciasto, wyłożyć na blaszkę natłuszczoną i wysypaną bułką tartą.
z 1l mleka odlać 1,5szkl. resztę zagotować z 5 łyżkami cukru wlać budyniowy proszek, zagotować wylać na surowe ciasto. Zostawić do przestygnięcia.
Margarynę utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać żółtka, serek oraz budyń.
Z białek ubić pianę dodać do masy serowej delikatnie wymieszać. Wylać na przestudzony budyń.
Wstawić do nagrzanego do 180stopni piekarnika. Piec ok.40min. Przestudzić polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Mocno schłodzić najlepiej przez noc.
Ok namówiłaś mnie! Wygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuń