poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Wiosenna surówka do obiadu

Idąc z duchem pory roku mój organizm zamarzył  zjeść coś lekkiego, pysznego i wiosennego. Tak powstała surówka, na którą przepis poniżej. Jej przygotowanie jest banalnie proste a efekt nadzwyczaj satysfakcjonujący. Chrupiąca rzodkiewka i orzeźwiający ogórek sprawiają, że sałatka staje się iście wiosennym dodatkiem do obiadu. A dla tych co na diecie może posłużyć jako pyszna, lekka przekąska :)


Składniki:
1 długi ogórek
1 pęczek rozdkiewki
1/2 pęczka szczypiorku.
1 sos sałatkowy

Ogórka obrać ze skórki, zetrzeć na plasterki. Rzodkiewkę również zetrzeć na plasterki, dodać do ogórków. Szczypiorek posiekać, dodać do warzyw.
Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać do warzyw, wymieszać, odstawić na 10min.
Podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielną lekką przekąskę :)

1 komentarz:

  1. Też zawsze wiosną robię surówkę z ogórka i rzodkiewki, tylko z dodatkiem jogurtu i czosnku. To naprawdę wiosenny dodatek do obiadu, tak jak napisałaś.

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly