
Składniki:
1 opak. miksu sałat
4 jajka ugotowane na twardo
10dag szynki wędzonej
10dag oscypka lub gołki
8-10 pomidorków koktajlowych
1 czerwona cebula
Sos:
1 mały jogurt naturalny
1 łyżeczka musztardy
1 czubata łyżeczka miodu (gdy sos będzie zbyt kwaśny można dodać więcej)
1/2 pęczka koperku
sól, pieprz do smaku
Sałatę wsypać do miski, szynkę pokroić w paseczki, ser w kostkę. Wymieszać z sałatą. Wyłożyć na półmisek.
Pomidorki przekroić na pół,ułożyć na wierzchu sałaty. Cebulę pokroić w piórka, posypać sałatę.
Na wierzch ułożyć jajka pokrojone w ćwiartki.
Sos: Wszystkie składniki połączyć, dodać posiekany koperek, doprawić do smaku, odstawić na 15min.
Gotowym sosem polać sałatkę, podawać od razu po przygotowaniu.
No nie pogardziłabym, na pewno bardziej podchodzące na upały niż moja zupka :-D
OdpowiedzUsuń