Składniki:
70dag
filetów z morszczuka (lub innej dobrej ryby)
Gęste
ciasto naleśnikowe z 1 łyżką vegety
Rybę
rozmrozić, odsączyć i wytrzeć w ręcznik papierowy. Lekko posolić i popieprzyć.
Maczać w cieśnie smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
3
średnie cebule pokrojone w piórka
1
słoik ogórków konserwowych (korniszonów) pokrojonych w plasterki
1
słoik papryki konserwowej pokrojonej w paseczki
Zalewa:
2szkl. wody
1/2szkl. oleju
2 łyżki koncentratu pomidorowego (ja używam Pudliszki lub Łowicz)
4 łyżki ketchupu
4 łyżki octu
2 łyżki cukru
Liść
laurowy, pieprz ziarnisty, ziele ang.
Składniki
zalewy zagotować.
Usmażoną
rybę delikatnie wymieszać z ogórkami, cebulą i papryką (można też ułożyć
warstwami). Zalać przestudzoną zalewą.
Odstawić
najlepiej na noc do lodówki, by smaki się przegryzły.
Ps. Niestety zdjęcie jakie jest każdy widzi a to za sprawą tego, że po prostu nigdy nie zdążę zrobić jej zdjęcie w należytej scenerii, zbyt szybko znika z miski aby pozwolić sobie na ten luksu ;)
Pyszna rybka :-) Zrobiłam:-) Dziękuję za przepis. Pozdrawiam. MK
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę mam nadzieję że w tym roku powtórka 😊
Usuń