
Składniki:
1szkl. majonezu
1/2 szklanki ketchupu
1 ząbek czosnku
sok z 1/2 cyryny
sok z 1/2 pomarańczy
1 starty na grubych oczkach korniszon zwany ogórkiem konserwowym (zacięta dyskusja na ten temat tutaj )
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
odrobina pieprzu, soli i cukru do smaku
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Czosnek przecisnąć przez praskę dodać do sosu. Wymieszać, odstawić do lodówki na 1h chyba, że czas nas nagli można zajadać od razu ;)
WItam,
OdpowiedzUsuńUprzejmie proszę o wyienienie wszystkich wysp - cały tysiąc,
My na podkarpaciu jemy rzeczy tylko ze spradzonych źródeł.
Pozdrawiam,
Zapalona wyspiarka
Pani Judyto, listę wysp prześlę drogą mailową z oznacznikami na google maps :D
UsuńRobię ten sos, ale z trochę innego przepisu. Pierwszy raz spotykam się z dodatkiem soku z cytrusów. Ciekawe.
OdpowiedzUsuńWedelko: koniecz nie polecam wypróbować wersję z sokiem, bo smakuje naprawdę wybornie! :)
Usuń